Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

DORITA saapui Suomeen 5.10.2017


JÄGGER odottaa Suomeen pääsyä

 

Kotiselvityslomake

Koiran voi adoptoida vain yli 24 -vuotias henkilö. Perheen täytyy olla yksimielisesti halukas tarjoamaan kotia rescue-koiralle. Tavoitteenamme on löytää koirille vain pysyviä, sitoutuneita koteja. Etsimme koirille koteja ensisijaisesti pk-seudulta sekä Turun, Oulun, Tampereen, Joensuun, Lahden, Kalajoen, Kokkolan, Jyväskylän, Kirkkonummen, Lohjan ja Siuntion alueilta, jotta voimme seurata niiden sopeutumista ja olla perheen tukena.

Koiran omistaminen ei ole vain etuoikeus, se on myös vastuuta, ne ovat riippuvaisia meistä. Mikäli harkitset antavasi kodin sitä tarvitsevalle, sinun täytyy miettiä vakavasti että sitoudut siihen ja mitä koiran omistaminen oikeasti merkitsee. Koiran hankintaa ei tule tehdä kevyesti eikä säälistä vaan tarkkaan harkiten, koiran omistaminen on pitkäaikainen emotionaalinen mutta myös taloudellinen sitoumus.

Jos hankit koiran, se tulee perheenjäseneksi, osaksi elämääsi ehkä jopa seuraavaksi 10 vuodeksi. Sinun täytyy varmistaa, että se sopii sinun elämäntapaasi. Mieti onko sinulla riittävästi aikaa koiralle, onko sinulla myös muita harrastuksia jotka vievät aikaasi, koiran on saatava riittävästi liikuntaa ja aktiviteetteja joka päivä.

Jos perheessä on jo entuudestaan koira, uuden koiran tulisi olla mieluiten eri sukupuolta tai ikäeroa tulisi olla vähintään neljä vuotta.

Sopiiko koira elämääsi vielä kun olet perustanut perheen? Tai entä jos perhe hajoaa, riittääkö sinulla vielä kärsivällisyyttä ja aikaa koiralle? Kaikenlainen elämänmuutos näkyy mahdollisesti myös koiran käytöksessä, sen täytyy saada myös sopeutua uuteen tilanteeseen ja siihen se tarvitsee sinun opastustasi.

Koiran adoptoijan tulee olla varsinkin alkuaikana kärsivällinen koiran kanssa sekä antaa sille riittävästi aikaa sopeutua uuteen kotiin. Entä jos koiran kanssa kuitenkin tulee ongelmia, oletko valmis hakemaan apua ammattilaiselta? Luovuttaminen ei saa olla ensisijainen vaihtoehto, omistajan täytyy olla valmis tekemään harjoituksia koiran kanssa, satsaamaan siihen aikaansa.

Lomakkeen kentät, joissa on * merkki, ovat pakollisia täyttää.